Syv tips til hvordan du optimerer din Google-søgning

Publicized: 01-01-2014

Søg efter alle ordende

En af de mest simple finter på Google er at bruge gåseøjne omkring en sætning eller et par ord. Det kunne eksempelvis være: "Samsung Galaxy S III" Dermed søger Google udelukkende på indhold, hvor hele sætningen optræder. Det giver større sandsynlighed for at finde lige præcis det, du søger. Du kan naturligvis tilføje flere ord med gåseøjne til søgningen som "S Voice", hvis du er særlig interesseret i at læse noget om Samsungs nye telefon og den nye tale-genkendelsesfunktion.

Adgang til død hjemmeside

Hvis en hjemmeside er nede, kan du alligevel få adgang til den - eller rettere en gemt udgave. Det kræver blot, at du skriver sådan her i søgefeltet: cached:www.pcworld.dk Herefter vil Google indlæse en gemt version fra seneste gang, søgemaskinen indekserede siden.

Kun søgeresultater fra udvalgte sider

Man kan stå i situationer, hvor man kun ønsker resultater fra et bestemt site. det er muligt, hvis man efter søgeordene skriver "site:" og så det pågældende site. Hvis man eksempelvis ønsker at se, hvad Jyllands-Posten har skrevet om Pia Kjærsgård kan man søge på "pia Kjærsgård site:jp.dk" Hvis man for eksempel kun ønsker danske sider om Barack Obama, kan tricket også være nyttigt, så søger man blot på "barack obama site:.dk"

Frasortering af bestemte søgeord

Det kan være nyttigt at benytte sig af Googles mulighed for at frasortere et bestemt søgeord i søgningen. Det kan eksempelvis være nyttigt, hvis man ønsker at finde artikler om TV2's show Go' morgen Danmark, men ikke ønsker at læse noget om Peter Tanev. Det gøres helt enkelt ved at sætte et minus foran det ord man ikke ønsker søgning på i enden af søgeteksten. I det nævnte eksempel kunne søgeteksten eksempelvis være "go morgen danmark -tanev" Det er vigtigt, at der ikke er noget mellemrum mellem minutegnet og ordet.

Begivenheder der fandt sted over en bestemt periode

Hvis du ønsker at vide noget om en bestemt begivenhed i en bestemt periode, kan man få Google til kun at vise de relevante artikler om netop den periode. Hvis man eksempelvis gerne vil læse om ministerrokader i perioden 1970-1990, kan man afgrænse perioden ved at skrive ".." mellem yderpunkterne i den ønskede periode. En søgning kan eksempelvis se således ud: "dansk ministerrokade 1970..1990"

Find den rette filtype

Du kan bede Google om kun at gå på jagt efter bestemte filer. Det er ret simpelt, da du blot skal tilføje filetype til din søgning. Det kunne eksempelvis være: "Photoshop" filetype:pdf Herefter får du søgeresultater med PDF'er, der handler om Photoshop, og mange af dem er guider. Du kan naturligvis også vælge at bruge doc (Word) eller xls (Excel).

Kun søgeresultater fra eksempelvis den seneste uge

Det kan nogle gange være relevant at søge efter artikler eller andet fra en bestemt periode. Måske må søgeresultaterne ikke være mere end en uge gammel, eller også skal det være en artikel fra en specifik periode, der måske ligger nogle år tilbage. det er muligt at konkretisere sin søgning på denne måde, hvis man bruger genvejen "Vis valgmuligheder" lige under søgefeltet. Uden til venstre kommer nu en menu op, som giver dig mulighed for at vælge, hvornår søgeresultaterne skal være publiceret.

Comments

No comments yet.

Add Comment

* Required information
 
Bold Italic Underline Strike Quote Line Bullet Numeric Link Image
 
Smile Sad Huh Mad Tongue Grin Scared Sleep Blush Unsure Shocked
 
1000
Captcha
Refresh
 
Enter code:
 
Remember my form inputs on this computer.
 
 
Powered by Commentics

Search

Index